Skip to content
Oletko muuttamassa lähiaikoina uuteen kotiin? Onnistunut muutto vaatii valmistautumista, organisointia ja paljon fyysistä ponnistelua. Itse muuttourakan lisäksi sinulla on myös monia käytännön asioita hoidettavanasi. Lue hyödylliset muuttovinkit!

Muuttoon valmistautuminen

Oletko aikeissa ryhtyä muuttamaan talkoovoimin vai jättää urakan muuttofirman hoidettavaksi? Jos koet kaipaavasi apua muuttoja ammatikseen tekeviltä, kannattaisi sinun alkaa etsimään tietoa tarjolla olevista muuttopalveluista ja niiden hinnoista hyvissä ajoin ennen muuttoajankohtaa. Ihmisten muutot tapaavat ajoittua usein kalenterikuukauden loppuun, joten näinä aikoina voi muuttopalveluyrityksillä olla useita urakoita tehtävänä. Ole siis ajoissa liikkeellä!

Muuttopalveluiden hankkiminen hyödyttää muuttajaa monin tavoin. Antaessasi muuttourakan ammattilaisten käsiin voit itse keskittyä rauhassa sisustamiseen ja tavaroiden paikoilleen laittamiseen. Talkoovoimin järjestetyissä muuttourakoissa piilee aina se mahdollisuus, että osa muuttoporukasta sairastuu tai muutoin estyy osallistumasta sovittuun. Tällaisiin yllättäviin tilanteisiin on hyvä varautua etukäteen. Antaessasi muuton muuttofirman hoidettavaksi vältyt myös mahdollisilta tapaturmilta, kuten selän venähdyksiltä. Muuttamisen ammattilaisilta löytyy myös paljon tietoa käytännön muuttotyöhön liittyen, jolloin kaikki oleellinen tulee huomioiduksi.

Mikäli ryhdyt muuttamaan talkoovoimin, muista huomioida nämä asiat:

 • Varmistu, että muuttoautosi on riittävän tilava: mitä pidempi vanhan ja uuden kotisi välinen matka on, sitä tilavamman auton tarvitset – onhan tarkoituksena hyödyntää käytettävissä oleva aika mahdollisimman tehokkaasti. Huonekalutkin kannattaa mitata etukäteen, jotta osaat hankkia käyttöösi tarpeeksi tilavan auton.
 • Kantoreitti uudessa kodissa tulee sinun käydä tarkistamassa etukäteen varmistuaksesi siitä, että muuttokuorman mukana saapuva sohva tai runkopatja saadaan kulkemaan portaikoissa ja oviaukoista.
 • Onhan muuttoporukassasi tarpeeksi vahvoja kantajia? Tavaroita ei myöskään voi jättää yleisiin aulatiloihin tai kadulle ilman vartiointia, joten jonkun pitää jäädä aina vahtimaan tavaroita. Varaudu myös mahdollisiin sairastumisiin varmistamalla riittävä määrä talkoolaisia.

Luovu turhista tavaroista ennen muuttoa

Muuton lähestyessä kannattaa vaatteita ja tavaroita alkaa käymään läpi hyvissä ajoin. Kierrätä tai myy turha tavara pois – ja huoli muuttokuormaasi vain tarpeellinen. Kun olet tietoinen uuteen kotiin kuljetettavan tavaran määrästä, on sinun huomattavasti helpompi hankkia oikea määrä muuttolaatikoita, oikean kokoinen muuttoauto sekä riittävästi kantoapua.

Tässä muutamia pakkausvinkkejä:

 • Ala pakkaamaan hyvissä ajoin ennen varsinaista muuttoajankohtaa. Muuttopäivä kannattaa käyttää varsinaiseen muuttohommaan.
 • Pakkaaminen sinun kannattaa aloittaa sellaisista tavaroista, joita et sillä hetkellä juurikaan tarvitse.
 • Muista hankkia pakkaustarvikkeet ajoissa. Laatikoiden olisi hyvä olla kestäviä, pinottavia ja kantokahvallisia. Kestävät jätesäkit soveltuvat hyvin esimerkiksi vaatteiden kuljetukseen. Pakkauskelmulla saat sidottua hyvin esimerkiksi lipastojen laatikot.
 • Vanhoista pyyhkeistä ja liinavaatteista voi olla hyötyä pakattaessa, sillä ne soveltuvat hyvin helposti särkyvien esineiden suojaamiseen.
 • Älä pakkaa muuttolaatikoita liian painaviksi. Kirjoja ja muita raskaita esineitä kannattaa pakata pienempiin laatikoihin ja kevyempiä vastaavasti suurempiin. Jos sinulla on vain suuria muuttolaatikoita, voit latoa niiden pohjalle ensin raskaampaa ja päälle kevyempää tavaraa.
 • Pyri pakkaamaan tavaroita yhtenäisesti ja huonekohtaisesti.
 • Merkitse laatikoihin niissä oleva sisältö.
 • Tavaroitten paikkaa uudessa kodissa on hyvä miettiä etukäteen: kuinka usein millekin tavaralle on tarvetta.
 • Jos olet muuttamassa hetkeksi väliaikaiseen asuntoon, voit vuokrata tavaroillesi ja huonekaluillesi tarvitsemasi kokoisen säilytystilan. Lue Pelican Self Storagesta!

Muuttohaukoilta saat tarvitsemasi muuttotarvikkeet ja suojausmateriaalit edullisesti. Tiesitkö, että voimme myös pakata muutettavan irtaimiston luottamuksella puolestasi?

Muista hoitaa ainakin nämä ilmoitukset ja sopimukset:

Muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Vakinaisen osoittee

n perusteella määräytyy esim. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti.

Kotivakuutus on tärkeää avata uuteen kotiin jo muuttopäiväksi. Mikäli hoidat muuton talkoovoimin, hanki muutettavalle irtaimistolle vakuutusturvaa rikkoontumisen varalle.

Muista irtisanoa sähkösopimus vanhasta osoitteesta ja tee uusi sopimus ennen muuttoa uuteen osoitteeseen. Muuttaminen uuteen kotiin on mukavampaa, kun valot syttyvät ja jääkaappi viilenee.

Muista siirtää kiinteä internet-yhteys ajoissa uuteen osoitteeseen.

Mikäli muutat omakotitaloon, on sinun solmittava jätehuoltosopimus jätehuoltoyhtiön kanssa.

Ilmoita isännöitsijälle muutostasi.

Muuttopalveluita asiakasta ja ympäristöä kunnioittaen

Tarvitsetko muuttolaatikoita tai olisitko kiinnostunut jättämään muuttourakan kokonaisuudessaan muuttopalveluammattilaisten turvallisiin käsiin? Muuttohaukat tarjoaa ratkaisuja erilaisiin ja erikokoisiin muuttoihin. Voimme kokemuksemme myötä todeta, että huolellisella muuton suunnittelulla päästään asiakkaan kannalta edullisimpaan lopputulokseen: muuton hinta voi yllättää positiivisesti!

Muutto on usein oivallinen tilaisuus luopua turhasta tavarasta. Varsinaisen muuttotyön lom

assa huolehdimme poistoon menevien tavaroiden kierrätyksestä ympäristöä kunnioittaen.

Kerro Muuttohaukoille toiveistasi, niin saat ehdotuksen juuri sinun muuttoosi parhaiten sopivasta ratkaisusta. Ota yhteyttä Helsingin, Hyvinkään, Tampereen, Turun ja Vantaan toimipisteissä palvelevaan myyntitiimiimme!

Pyydä tarjous