Skip to content

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Listaamme tälle sivulle meiltä useimmin kysyttyjä kysymyksiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, lähetä kysymyksesi meille Matti Muuttobotin tai jonkun alla olevan henkilön kautta, ja vastaamme siihen mahdollisimman pian!

MITÄ MUUTTOPALVELU MAKSAA?

Muuttopalvelun hinta määräytyy useasta eri tekijästä, kahta samanlaista muuttoa ei ole. Hintaan vaikuttaa muun muassa muutettavan tavaran määrä, muuttotyöryhmän vahvuus, muuttoauton koko, muuttokohteiden välimatka ja muuttolaatikoiden valinta. Muuttopalvelu voidaan toteuttaa urakkana, tunti- ja/tai kilometriveloitus perusteella tai yhdistämällä näitä kahta.

Kuluttaja-asiakkaana voit valita sinulle sopivan muuttopalvelupaketin,niin suunnitellaan sinun tarvettasi vastaava muutto, etkä maksa turhasta. Jos haluat siis tietää tarkan hinnan, ota yhteyttä ja pyydä tarjous omasta muutosta.

MILLAINEN MUUTTOFIRMA MUUTTOHAUKAT ON?

Muuttohaukat on tunnettu ja arvostettu suomalainen muuttoalan yritys, joka on toiminut Suomessa jo yli 30 vuoden ajan. Toimintamme perustuu henkilöstön osaamiseen ja ammattitaitoon ja tarjoamme asiakkaillemme yksilöllistä tarvekartoitukseen perustuvaa muuttopalvelua. Meillä on laaja kokemus vaativistakin muutoista ja toimitilan muutos-, poisto- ja kierrätyspalvelut sekä kalusteasennus ovat erikoisosa-alueitamme. Olemme saaneet positiivisia arvosteluja muun muassa asiakaspalvelusta, luotettavuudesta ja ammattitaidosta.

MITEN MUUTTAA HALVALLA?

Muuttaminen halvalla ei aina ole paras vaihtoehto, sillä saatavilla olevat halvat palvelut voivat usein merkitä heikompaa laatua. Esimerkiksi halvat muuttolaatikot voivat olla kestämättömiä ja hauraita, mikä saattaa johtaa tavaroiden vaurioitumiseen kuljetuksen aikana ja sen myötä lisätä kustannuksia. Muuttoon kannattaa siis panostaa tarpeeksi, jotta se sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti.

SAAKO MUUTTOHAUKOILTA KANTOAPUA MUUTTOON?

Muuttohaukkojen palveluihin kuuluu muuttoapu, joka sisältää sekä tavaran kuljettamisen että kantamisen. Muuttohaukoilla on ammattitaitoisia ja koulutettuja työntekijöitä, jotka ovat erikoistuneet muuttoapuun ja kantoapuun. He käyttävät oikeita nostotekniikoita ja varusteita, jotta tavaroiden siirtäminen sujuu turvallisesti ja tehokkaasti. Muuttohaukat tarjoavat myös muita palveluita, kuten pakkausapua ja kalusteiden purku- sekä kasaamispalveluita. Voit valita itsellesi sopivan palvelukokonaisuuden, joka vastaa parhaiten muuttotarpeitasi ja budjettiasi.

TEKEVÄTKÖ TYÖNTEKIJÄT MYÖS ASENNUSTÖITÄ MUUTON YHTEYDESSÄ?

Kyllä, Muuttohaukkojen työntekijät voivat tehdä myös asennus- ja purkutöitä muuton yhteydessä asiakkaan tarpeiden mukaan. Kannattaa kuitenkin huomata, että joissakin tapauksissa asennus- ja purkutyöt voivat vaatia erityistä osaamista tai työkaluja, joten tarkemmat yksityiskohdat kannattaa selvittää kanssamme ennen muuttoa.

MINKÄ KOKOISIA AUTOJA MUUTTOHAUKOILTA LÖYTYY?

Muuttohaukkojen ajoneuvokalusto koostuu eri kokoisista muuttoautoista ja –kuljetusautoista, joten meiltä löytyy sopivia ajoneuvoja erilaisiin muutto- ja kuljetustarpeisiin. Yleisimpien käytössä olevien kuorma-autojen lisäksi meiltä löytyy pienempiä pakettiautoja sekä suurempia kuorma-autoja, joilla voidaan hoitaa esimerkiksi muuttoja isoimmista kohteista ja erikoiskuljetuksia. Tarkempia tietoja ajoneuvoista ja niiden tilavuuksista voit kysyä ottamalla meihin yhteyttä.

MONTAKO MUUTTOLAATIKKOA YLEENSÄ MUUTOSSA TARVITAAN?

Muutossa tarvittavien muuttolaatikkojen määrä riippuu siitä, kuinka paljon tavaraa on ja mitä tavaroita halutaan pakata muuttolaatikoihin. Yleensä on hyvä arvioida, että yhtä henkilöä kohden tarvitaan noin 20–30 laatikkoa. Tämä on kuitenkin vain karkea arvio ja yleensä on parempi varata hieman liikaa laatikoita, kuin liian vähän, joten suosittelemme hankkimaan hieman ylimääräisiä laatikoita varmuuden vuoksi.

VOINKO ITSE NOUTAA/PALAUTTAA MUUTTOLAATIKOITA?

Voit noutaa ja palauttaa muuttotarvikkeita ja muuttolaatikoita toimipisteistämme Hyvinkäältä, Vantaalta, Tampereelta ja Turusta ilman erillistä ajanvarausta aukioloaikojemme mukaan. Muuttohaukoilta voit tarvittaessa myös tilata muuttolaatikoita ja –tarvikkeita kotiin kuljetettuina verkkosivultamme löytyvällä lomakkeella.

PALJONKO MUUTTOLAATIKOIDEN VUOKRAUS MAKSAA?

Muuttolaatikoiden hinnat vaihtelevat tarvittavan määrän, muuttolaatikoiden materiaalin ja kuljetuksen sisältävän palvelupaketin kokonaisuuden mukaan. Muuttohaukkojen muuttolaatikot ovat kestäviä ja korkealaatuisia, joten niiden käyttö on tehokasta ja turvallista verrattuna esimerkiksi halpoihin pahvilaatikoihin, jotka voivat hajota tai vaurioitua kesken muuton. Lisätietoja meiltä saatavilla olevista erilaisista muuttolaatikoista löydät muuttotarvikkeet-sivultamme.

MILLÄ TAVARAT KANNATTAA SUOJATA KULJETUKSEN AJAKSI?

Muuttohaukat suosittelevat käyttämään erilaisia suojausmateriaaleja tavaroiden suojaamiseksi muuton ajaksi. Suojausmateriaalien käyttö vähentää merkittävästi tavaroiden mahdollisia vaurioita ja naarmuja kuljetuksen aikana.

Esimerkiksi pehmustemateriaalia kuten kuplamuovia tai vaahtomuovia voi käyttää astioiden, lasiesineiden ja muiden hauraiden esineiden suojaamiseen. Huonekaluja ja muita suuria esineitä voi kääriä muovikelmuun ja kantosuojat, kuten pehmustetut hihnat ja kuljetuslaukut, voivat auttaa suojaamaan esimerkiksi elektronisia laitteita. Sohvat ja patjat voi suojata peitteitä tai suojapusseja käyttäen, joiden avulla voidaan estää pölyn, lian ja kosteuden pääsyn tavaroihin ja pitää ne puhtaina muuton aikana. Lue lisää Muutto-ohje -sivultamme.

Kysymyksiisi vastaa

Helsinki

Jani Vivolin

Avainasiakkuuspäällikkö
Sopimusasiakkaat, yritysmuutot

010 400 4507
jani.vivolin@muuttohaukat.com

Turku

Jari Lindell

Aluevastaava – suomi, englanti
Sopimusasiakkaat, yritysmuutot

010 400 4501
jari.lindell@muuttohaukat.com

Vantaa

Tuomas Hirvonen

Aluevastaava – suomi, englanti
Sopimusasiakkaat, yritysmuutot

010 400 4518
tuomas.hirvonen@muuttohaukat.com

Tampere

Pasi Putkonen

Aluevastaava – suomi, englanti
Kotimuutot, yritysmuutot, sopimusasiakkaat

010 400 4508
pasi.putkonen@muuttohaukat.com

Hyvinkää

Niklas Eskolin

Aluevastaava – suomi
Sopimusasiakkaat, yritysmuutot

010 400 4502
niklas.eskolin@muuttohaukat.com

Pyydä tarjous