Skip to content

Suunnittele muutto huolellisesti

Onnistunut muutto alkaa aina hyvällä suunnittelulla. Muistathan, että muuttohässäkässä voi helposti unohtua tärkeitä asioita, joten kannattaa tehdä selkeä to-do-lista ja aikataulu muutolle. Ensimmäiseksi mieti, mihin aikaan vuodesta muutat, sillä sesonkiaikana muuttofirmoilla voi olla ruuhkaa ja saatat joutua varautumaan aikataulun joustavuuteen. Pyydä tarjouksia hyvissä ajoin ja vertaile eri muuttoyritysten palveluja ja hintoja.

Toiseksi harkitse, tarvitsetko apua muuttopakkaamisessa vai suunnitelmissa olevatko ne askareet, jotka teet itse. Ammattitaitoinen muuttoyritys voi tarjota sinulle myös pakkauspalvelua, mikä säästää sinulta paljon aikaa ja vaivaa. Pakkaamisen yhteydessä kannattaa myös karsia turhia tavaroita, jotka voit lahjoittaa tai kierrättää. Muista myös laatikoiden merkitseminen esimerkiksi huoneittain tai sisältöjen mukaan, jotta tavaroiden purkaminen uudessa kodissa helpottuu.

Ota turvallisuus huomioon

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää muutettaessa. Huolehdi, että sinulla on paikallaan riittävästi muuttolaatikoita, pehmikkeitä ja pakkausmateriaaleja. Raskaiden esineiden nostamisessa ja kuljettamisessa kannattaa soveltaa oikeaa nostotekniikkaa ja käyttää tarvittaessa apuvälineitä, kuten trukkia tai muuttohissiä. Mikäli muutat itseäsi painavaa tai hankalasti käsiteltävää esinettä, harkitse ammattilaisen avun käyttämistä. Varmista myös muuttokuorman turvallisuus kiinnittämällä kaikki esineet huolellisesti ajoneuvoon.

Etenkin talvisaikaan muuttaessa liukkaus voi aiheuttaa lisäriskejä. Huolehdi siis riittävästä hiekoituksesta ja varaa tarvittaessa suojapahvit tai muut suojamateriaalit lumen ja lian torjumiseksi. Kiinnitä erityistä huomiota hissien ja portaiden käytössä tapahtuvaan turvallisuuteen, ja varaa tarvittavat suojalaitteet esimerkiksi hisseissä kuljetettaville huonekaluille.

Kerro muuttoyritykselle erityistarpeistasi

Kun varaat muuttoyrityksen palveluja, kerro heille selkeästi muuttopäivämäärä, muuttopaikka ja -osoite sekä selvitä erityistarpeesi. Mikäli sinulla on esimerkiksi kalliita tai herkkiä esineitä, kuten taideteoksia tai arvokasta kodin elektroniikkaa, kerro siitä muuttoyritykselle etukäteen. Näin yritys osaa varautua oikeiden pakkausmateriaalien ja käsittelymenetelmien avulla näiden erityisesineiden huolelliseen käsittelyyn.

Jos sinulla on erityistarvetta muuttoajankohdan, aikataulun tai muun asian suhteen, kerro siitä muuttoyritykselle ennakkoon. Muuttofirmat pystyvät usein tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja ja joustamaan asiakkaidensa tarpeiden mukaan. Kun yritys tietää tarpeesi, he voivat varmistaa onnistuneen muuton toteutuksen.

Pyydä tarjous